top of page
Search
  • Writer's pictureNand Staes - Beyen

Het Retrohuis

Updated: Sep 17, 2022


Het is nog even wachten op de officiële toelating om het mini-museum terug te openen. Intussen willen wij hier alvast een idee geven van wat men kan verwachten.


In een eerste fase zullen enkel de lokalen aan de straatkant opnieuw open worden gesteld voor het publiek.








De toegang gebeurt langs de deur van de viswinkel.










Het is nu ook mogelijk om een blik te werpen in de oude woonkamer. Naast het originele meubilair wordt hier ook een verzameling elektronisch materiaal ten toon gesteld.







Via de viswinkel komen we in de garage terecht waar een deel van de fotogallerij in werd ondergebracht. Hier vinden we een reeks foto's die per thema werden samengebracht, gaande over de evolutie van de vissersboten van De Panne, strandvisserij, visverkoop en IJslandvaart. Alles te plaatsen in de periode van de beginjaren 1900.



Op de binnenplaats is de scheepswerf te bezichtigen. Hier wordt een replica gebouwd van een kleine Panneschuit, ook Pannepot geheten.





Eens de werken aan de loods beëindigd zijn, gaat ook deze weer open voor het publiek. Hier komen de scheepsmodellen en oude werktuigen terecht. Ook de laatste schouw voor het roken van vis kan hier worden bekeken, en verder nog diverse foto's van het jonge De Panne.


De uitgang van het mini-museum gebeurt via de deur van de garage.


De toegang is gratis, maar elke financiële bijdrage, hoe klein ook, wordt zeker op prijs gesteld.


Tot binnenkort.


143 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page